A vendéglő története, ahogy mi tudjuk

Köszöntöm honlapunkon! Engedje meg, hogy bemutassam Sepsiszentgyörgy és Háromszék egyik legnagyobb múltú vendéglőjének történetét, úgy, ahogy mi tudjuk, ahogy egykori alkalmazottaink, régi barátaink mesélték nekünk.
A Kolcza vendéglő az 1920-as években nyitotta meg kapuit, a monda szerint az ingatlan akkori tulajdonosai, a Kolcza testvérek működtették.
Ekkor már Kolcza vendéglő név alatt ismerik a város lakói.
Az 1960-as években, égészen pontosan1963-ban az ICSAP, az egykori Vendéglátó-ipari Egységek Szövetsége veszi át az irányítást.
A vendéglő az 1980-as években a kényszerűen iparosodó, és így népszámban is egyre szaporodó város egyik leglátogatottabb vendéglátó-ipari egységévé válik.
1991-től a Comalta Rt. a magánosítási folyamat következtében veszi át az épület és az egység irányítását.
2000-ben jómagam - családom áldásos segítségével - megvásároltam az ingatlant, amelyet 2009-ben jelentős befektetéssel átalakítottam. A vendéglő ekkor kapja mostani formáját.

Egermand Árpád

Kiknek, mire ajánljuk?

Jelenleg a két szintes Kolcza vendéglő akár 300 vendég befogadására is alkalmas. A rusztikus hangulatú belteret Zakariás Attila tervezte. Ideális hely esküvők, keresztelők, bálok, szilveszteri és miniszilveszeri mulatságok, kicsengetések, egyéb családi vagy baráti rendezvények megszervezésére. A lokál sajátossága, hogy egyszerre három helyen, tehát párhuzamosan akár 3-4 csoportot is tud fogadni. Nyitvatartásunk: Vendéglő: Hétfő-Vasárnap: 10:00-24:00 Pizzéria: Hétfő-Vasárnap: 10:00-24:00
tovább...
szalonna
zeneszek
pizza