Egermand

Rólunk

Az Egermand termékekhez anyai nagyapámnak, Bartha Sándornak a recepjeit használtuk, használjuk. Ezekek ő, a maga során az 1910-es években gyűjtötte, jegyezte le.
Egyébként a fent említett Bartha Sándor nagyapám Szárazpatakon volt hentes. Télen az állatok, főleg a disznók leölése és feldolgozása volt a fő fogalkozása. E szakmában szerzett tapasztalatát átadta leszármazottainak, így nekem is.
Az Egermand hústermékekhez használt receptek attól is egyediek, hogy a magyar és a sváb konyha ízei elegyednek benne, no meg attól, hogy Szárazpatakon az előző század első felében nem volt elektromos áram, a falu lakói kénytelenek voltak sajátos tartósítási módszereket kidolgozni: sózással (fűszerezéssel), füstöléssel, sütéssel.
Disznóhúsból leginkább füstölt szárított kolbászt, szárított és füstölt sonkát, füstölt csülköt, disznófőtt-sajtot készítettek, és keszítünk ma is.
Természetesen, mint minden jó gazda, a feláldozott állat minden egyes részét felhasználjuk.
Készítményeink egyedi íze nem csak a hagyományos technológiának és receptnek köszönhető, hanem annak is, hogy a legjobb alapanyagokból dolgozunk.
A legkisebb túlzás nélkül mondhatjuk, hogy minden egyes alkalommal mi választjuk ki a levágandó állatot. Olyan gazdáktól vásárolunk, akikről tudjuk, hogy mivel etetik állataikat.

Termékeink:
virsli, házikolbász erdővidéki recept szerint, házisonka, feltűrt, véres-májas, disznófősajt, téli és nyári háziszalámik,parizer, kenőmájas,császárhús, szalonafélék, abált szalona.

Garantáljuk hogy, aki egyszer megvásárolja, és megkóstolja termékeinket, az legközelebb is visszatér hozzánk.

Egermand Árpád

1
2
3